Serwowanie naleśników nie jest już tylko domeną mam i babć. Coraz więcej lokali gastronomicznych oferuje to danie w wersji na słodko lub wytrawnej. Powstaje nawet spora ilość punktów, które w swoim menu mają tylko i wyłącznie naleśniki, często w wersji nietypowej, charakteryzujące się nietuzinkowym smakiem i połączeniem farszu, czy też kolorystyką ciasta.
Dla takich lokali podstawą działalności jest profesjonalna naleśnikarka. Blog, który przedstawia to urządzenie, można znaleźć na stronie goga-gastro.pl. Urządzenie do smażenia naleśników znacząco skraca czas ich przygotowania. Dzięki odpowiedniej płycie grzewczej oraz kontroli temperatury można za każdym razem uzyskać idealny efekt przyrumienionego placka, gotowego do spożycia lub do dalszej obróbki.
Nie każdy miał okazję widzieć kiedykolwiek na własne oczy naleśnikarkę i poznać jej sposób działania, dlatego warto uzupełnić swoją wiedzę na ten temat, tym bardziej, jeśli naleśniki są jedną z ulubionych potraw lub też osoba czytająca wpis chciałaby rozszerzyć menu swojego lokalu o tę właśnie pozycję i szuka odpowiedniego sprzętu.
Dodano: